Werkwijze

Je kind en ik gaan samen op zoek naar wat het nodig heeft om te kunnen groeien. Over het algemeen zijn kinderen/jongeren heel goed in staat om op een positieve manier problemen te overwinnen door nieuwe vaardigheden te leren. Het gaat om haalbare en realistische doelen, want het behalen van succeservaringen zal het zelfvertrouwen vergroten. Het is prachtig om te zien dat ze dan apetrots op zichzelf zijn!

 

Steeds meer kinderen/jongeren raken overprikkeld door alles wat om hen heen gebeurt in onze hectische en veeleisende maatschappij. Het kan zo maar zijn dat je zoon of dochter zich voorbeeldig gedraagt op school, maar thuis voor problemen zorgt door woede uitbarstingen. Zijn of haar emmer is volgelopen en de bom barst thuis of op een andere plek. Prikkelgevoelige kinderen/jongeren begeleid ik met de prikkelstorm coaching kaarten. Met behulp van deze kaarten wordt snel inzichtelijk gemaakt van welke prikkels je kind last heeft en wat het zelf kan doen bij overprikkeling.

 

Er valt ook veel te leren uit wat er niet gezegd wordt, maar wel naar voren wordt gebracht middels plaatjes, tekeningen maken, spel, familieopstellingen met poppetjes, etc. Ik houd hierbij uiteraard rekening met de leeftijd van je kind.

 

Om helemaal tot rust te komen, zowel in het hoofd als in het lijf, kan ik Access Bars inzetten. Je kind ligt met kleding aan op een massagetafel en ik raak zachtjes belangrijke punten aan op het hoofd. Ook ouders kan ik een Access Bars sessie van harte aanbevelen. Even een ontspannen moment voor jezelf.

 

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen/jongeren zich veilig voelen bij mij, dat ze zich gehoord en gezien voelen en de coachsessies prettig vinden. Een soort van me-time voor je kind.

 

Om een coachtraject te laten slagen, is het belangrijk dat je zoon of dochter ondersteund wordt. Ouders spelen hierbij een centrale rol, maar ook andere voor hem of haar belangrijke personen. Te denken valt aan de leerkracht/mentor/intern begeleider/counselor van de school. Als er behoefte aan is, kan ik ook met hen in contact treden.