Over mij

Mijn naam is Karin Coppens-Kolen, ik ben getrouwd en samen met mijn lieve man hebben wij een geweldige dochter waar ik al veel van heb mogen leren. Want ja, kinderen houden hun ouders ook vaak een spiegel voor.

 

In mijn vrije tijd wandel ik graag in de natuur en kan ik genieten van al het moois dat ik om mij heen zie. Ik lees graag en ben steeds in ontwikkeling op allerlei vlakken.

 

In de bijna 25 jaar dat ik in het onderwijs werkzaam ben geweest als docent Engels, heb ik kennis mogen maken met heel veel fantastische leerlingen in de leeftijd tussen de 10 en 17 jaar. Regelmatig heb ik ook kinderen/ jongeren zien worstelen op sociaal-emotioneel vlak en heb ik, zeker in de jaren dat ik mentor was, menigmaal een luisterend oor geboden en advies gegeven. Mijn inlevingsvermogen kwam hierbij goed van pas. Ik kreeg steeds sterker het gevoel dat ik kinderen/ jongeren op individueel vlak wilde gaan begeleiden en zocht scholing daarvoor.

In 2006 heb ik de tweejarige HBO opleiding contextuele leerlingbegeleiding met goed gevolg afgerond. Als je een kind begeleidt, dan kijk je ook naar de context waarin het kind zich bevindt. Centraal daarin staat de loyaliteit tussen ouders en kind, maar ook de “buitenwereld” speelt een belangrijke rol. Te denken valt aan school, vrienden en sportclubs. Mijn logo is hierop gebaseerd.

 

Om nog meer specifieke tools te krijgen om te kunnen coachen, heb ik een opleiding tot kindercoach gevolgd. Daarnaast ben ik Access Bars Practitioner en heb ik nog aan allerlei uiteenlopende workshops deelgenomen. Ik blijf mezelf ontwikkelen aangezien ik het fantastisch vind om kinderen/jongeren en ook hun ouders op weg te kunnen helpen!

 

Soms kan een klein zetje al een groot verschil maken.